събота, 6 юни 2009 г.

ЗА КОКИЧЕТО

Кокиче
Galanthus nivalis

Кокичето навлиза рано и смело в живота с най-чисти и оптимистични чувства. С надеждата за обновление и преживяване на нещо необикновено и красиво. Интелигентно, чаровно и общително то създава край себе си спокойна и дружелюбна атмосфера и е готово да разцъфти при първите “слънчеви” лъчи на доброжелателност и любов.

То е естет. Търси и открива хармонията в обкръжаващия го свят, но не се задълбочава в същността и. Обича белия цвят и той доминира в облеклото, в подредбата на дома или работното място. В характера си обаче крие цяла гама от чувства и наклонности. От една страна, например, то е смело, борбено, с чувство за справедливост и жертвоготовност. Готово е да се втурне първо в някакво рисковано начинание или да разкрие дарбата си на откривател в някоя научна област. От друга страна, може да е артистично, нестандартно, със собствен подход и творчество в сферата на изкуството – музикант, артист, писател, художник. Високите му стремежи и идеали често се препъват в липсата на дисциплина, ред и търпение или в подходящия момент на изява. Бързането го въвлича и в нестандартни връзки и бракове, от които търпи разочарование, но не обича да го командват и ограничават.

Обаянието и чистите му пориви са заразителни и могат да го издигнат като водач на голяма група от хора с подобни интереси, но често остава неразбрано или използвано от някои за користни цели. Хората трудно приемат новаторството и радикалните промени. Тогава кокичето дълбоко се разстройва, обезкуражава и затваря в себе си. Пита се има ли смисъл да се жертва за един толкова несъвършен свят. Тъгата, разочарованието, меланхолията с годините, а понякога и много по-рано, го превръщат в депресиран и отчаян човек, който не вижда повече мястото си в живота. Появяват се и така характерните за него двигателни и сетивни нарушения, парези от различен характер, включително и церебрална, на пикочния мехур и червата, на периферните нерви, мускулна дистрофия, неврити и др.

Тинктурата ще помогне на човека-кокиче да надмогне прекалената си загриженост за благото на хората и своята гордост на водач. Да разбере несъвършенството на хората и да се впише разумно и спокойно със свой почерк в живота.

Капките могат да бъдат много полезни – и без умствената картина - при старческо треперене, паркинсонизъм, полиомиелит, нарушено зрение, отпадналост и множествена склероза.

При медитация да се работи интензивно със 7-ма чакра, която отговаря за нервната система, и 4-та, сърдечната, отговорна за висшите чувства. Лечебни цветове – лилав и зелен.

Няма коментари: